Therapeutische hulp

Therapeutische hulp

Soms helpt het in gesprekken over pijnlijke ervaringen en trauma’s om ook te voelen waar dit in je lichaam zeer doet. Je lichaam laat je als het ware ervaren wat je gevoelens zijn en wat ze in jou veroorzaakt hebben.

Ik ondersteun je bij het ontdekken hiervan en bij het toelaten van de pijn die de herinnering oproept. Door de pijn in een veilige situatie opnieuw
te ervaren, kun je er stap voor stap anders mee om leren gaan en haar integreren. De pijn wordt zachter en verschuift langzaam naar de achtergrond – daar waar ze vandaan komt. Ze speelt in je huidige leven daarna steeds minder een rol. In onze gesprekken bepaal je zelf of je ook je lichaam wilt gebruiken voor jouw herstel.

De pijn wordt zachter en verschuift langzaam naar de achtergrond

Persoonlijk op maat

Er zijn héél veel verschillende vormen van therapeutische hulp. Je hebt mogelijk al wat geprobeerd of van anderen gehoord. Het is niet zo dat de ene methode beter is dan de andere. Belangrijk is dat de werkwijze bij jou past. De allerbeste hulp die je kunt krijgen, is daarom altijd maatwerk.

Wat kan ik bieden?

Naast mijn ervaringsdeskundigheid ben ik thuis in veel vormen van therapeutische hulp. Ik volg regelmatig nieuwe opleidingen, met name
op het vlak van vroegkinderlijke chronische traumatisering (VCT). Ik ben onder andere geschoold in EMDR, IRRT en polyvagale therapie. Ook ben ik VCT-behandelaar. Therapeutische gesprekken kan ik één-op-één, met zijn drieën (bijvoorbeeld als relatietherapie) en met groepen voeren.

Ik vergelijk mijn leven wel eens met een moestuin, waarin de 'shit' van vroeger is verteerd tot waardevolle humus
~ Sypke Visser

Het kan

echt anders